Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

"Με μιας Μιλέδης τη ματιά" - Ελένη Σεμερτζίδου
"Με μιας Μιλέδης τη ματιά"
(Ποιητική Συλλογή)
      Χρονολογία Έκδοσης: 2011
      Αριθμός Σελίδων: 41


      Προλογίζει ο Γιάννης Φαρσάρης (openbook.gr) :

      Ζώντας για χρόνια στον εικονικό κόσμο του παγκόσμιου ιστού και των κοινωνικών δικτύων, αναπόφευκτα μυείσαι στην έννοια της ανοικτής ψηφιακής κουλτούρας, που σου αλλάζει εντελώς την οπτική των πραγμάτων. Έχεις, όμως, πρωτίστως, την ευκαιρία να συναντήσεις ανθρώπους εμπνευσμένους και δημιουργικούς, πέρα από γεωγραφικά σύνορα.

      Γνώρισα την Ελένη Σεμερτζίδου μέσα από τα πρώτα έργα της, που γενναιόδωρα διέθεσε ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή στο Διαδίκτυο. Πολυγραφότατη και δραστήρια, δεν σταματά να προσφέρει αφιλοκερδώς τα πνευματικά της δημιουργήματα: μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, ποιητικές συλλογές, μεταφράσεις, που συνθέτουν έναν συμπαγή κόσμο φαντασίας. Η Θεσσαλονικιά λογοτέχνης γρήγορα κέρδισε την αποδοχή και την εκτίμηση των ψηφιακών αναγνωστών.

      Στη νέα της ποιητική συλλογή “Με μιας Μιλέδης τη ματιά”, επιχειρεί με ρομαντισμό να συνθέσει μια άλλη ονειρική πραγματικότητα. Οι στίχοι των ποιημάτων της, άλλοτε μεταφέρουν στο σήμερα την καθαρότητα της δημοτικής μας παράδοσης κι άλλοτε, πάλι ξέχειλοι από λυρική διάθεση, μας ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο της δημιουργού, που έχει τη δύναμη να εικονοποιεί τα έντονα βιώματά της. Η ποιητική συλλογή συμπυκνώνει μια ειλικρινή κατάθεση των συναισθημάτων της…

      Καλή σας ανάγνωση…Διαβάστε online την ποιητική συλλογή

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να σας εκφράσω δημοσίως τα συγχαρητήριά μου για την πρώτη θέση που κατέλαβε το ιστολόγιό σας στην κατηγορία του, στο διαγωνισμό των top blogs.
    Να είστε πάντα καλά και πάντα με επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε θερμά Nick the greek!!
    Πάντα επιτυχίες και σε εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή