Η ιστοσελίδα

Το eBooks4Greeks.gr είναι μία ιστοσελίδα που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει πολλά και ποιοτικά δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή (free e-books), να γίνει δηλαδή μία μεγάλη ηλεκτρονική, διαδικτυακή βιβλιοθήκη με πολλές κατηγορίες βιβλίων που θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτή οποιοσδήποτε το επιθυμεί νόμιμα  και εντελώς δωρεάν.

Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να διαβάσει τα ηλεκτρονικά βιβλία online και να τα κατεβάσει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αν το επιθυμεί. 

Τα ηλεκτρονικά βιβλία που κατά κύριο λόγο συλλέγονται, είναι στην ελληνική γλώσσα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναρτηθούν και βιβλία ξενόγλωσσα. 

Σκοπός του eBooks4Greeks.gr είναι να συλλέξει εκτός των άλλων συγγραφέων και τα έργα πολλών από εσάς που γράφετε, μα τις περισσότερες φορές κρατάτε τα γραπτά μας στο “σκοτάδι”, ίσως γιατί μέχρι σήμερα δεν βρήκατε την ευκαιρία για να τα δημοσιεύσετε. 

Σκεφτείτε, πόσες επιστημονικές μελέτες, διδακτορικές, μεταπτυχιακές διπλωματικές & πτυχιακές εργασίες, λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα, σχολικά βοηθήματα, σπουδαίες σημειώσεις κλπ. “σβήνουν” ξεχασμένα σε κλειστά συρτάρια, σε κάποιες σκονισμένες βιβλιοθήκες ή σε παλιές δισκέτες, ενώ μπορούν να φανούν χρήσιμα σε πολλούς από εμάς αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τα έργα και τους δημιουργούς τους.

Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) του eBooks4Greeks.gr μπορούν να έχουν όλοι δωρεάν αρκεί να επισκεφτούν το forum της σελίδας, ωστόσο αν το επιθυμεί κάποιος μπορεί να εγγραφεί ως μέλος εντελώς δωρεάν και να συμμετέχει στον σχολιασμό και στην ανάρτηση βιβλίων.

Στην πλειοψηφικά τους, τα ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) είναι αποθηκευμένα σε αρχεία τύπου .pdf και για την ανάγνωσή τους αρκεί να έχετε εγκαταστήσει στο pc σας ένα πρόγραμμα ανάγνωσης pdf (pdf reader). Επίσης πιθανών σε μερικές περιπτώσεις να χρειαστείτε κάποιο πρόγραμμα αποσυμπιέσεις αρχείων τύπου .rar. 
Ακόμα μπορείτε να διαβάσετε τα βιβλία και σε ηλεκτρονικούς αναγνώστες (e-readers) αφού τα αρχεία pdf είναι συμβατά με της συσκευές αυτές.

Το eBooks4Greeks.gr φιλοξενεί ήδη πολλά νέα βιβλία και όπως επίσης αρκετοί συγγραφείς έχουν επιλέξει να εκδώσουν (δημοσιεύσουν) τα έργα τους για πρώτη φορά στο site!

Ιστοσελίδα: www.ebooks4greeks.gr