Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

3 χρόνια ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ στο διαδίκτυο


3 χρόνια ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ στο διαδίκτυο

Τα «Λογοτεχνικά Επίκαιρα» ξεκίνησαν τη διαδρομή τους μέσα στο διαδίκτυο πριν από τρία χρόνια, στις αρχές Απριλίου του 2008, με σκοπό να συγκεντρώσουν στοιχεία για τη λογοτεχνική δραστηριότητα νέων και παλαιότερων συγγραφέων μέσα στις διαδικτυακές λογοτεχνικές κοινότητες, στα διαδικτυακά περιοδικά λόγου και σκέψης, αλλά και να προβάλλει δρώμενα και διαγωνισμούς που οργανώνονται κι εκτός διαδικτύου.

Από τον πρώτο χρόνο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα μηνύματα ικανοποίησης δεκάδων επισκεπτών αποτέλεσαν την ώθηση για συνέχιση και διαρκή βελτίωση της προσπάθειας, που ξεκίνησε πειραματικά, ως καθαρά ενημερωτικό blog, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε με ποικίλες, παράλληλες με την ενημέρωση, δράσεις.

Μέχρι σήμερα περίπου 160.000 χιλιάδες επισκέπτες, με άμεσο ή έμμεσο προορισμό τα «Λογοτεχνικά Επίκαιρα», βρέθηκαν σε κάποια θεματική ενότητα της ιστοσελίδας και αναζήτησαν λογοτεχνικά θέματα.

Μέσα από την ενότητα «Αφιερώματα» έχουν συγκεντρωθεί σταδιακά και παρουσιάζονται στοιχεία από το διαδίκτυο για 24 Έλληνες λογοτέχνες. Τα στοιχεία αυτά σχετίζονται με την βιογραφία των λογοτεχνών, την εργογραφία τους, τα ιδρύματα που προβάλλουν το λογοτεχνικό τους έργο, τη δωρεάν διάθεση έργων τους από φορείς όπως οι ψηφιακές βιβλιοθήκες ΑΝΕΜΗ, ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, ΠΛΕΙΑΣ, η ελεύθερη προβολή ντοκιμαντέρ από το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ ή το αρχείο της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ και η παράθεση έργων και κριτικών από το αρχείο περιοδικών του Ε.ΚΕ.ΒΙ.


Μέσα από τη θεματική ενότητα «Δωρεάν ψηφιακά βιβλία» διατίθενται ελεύθερα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας λογοτεχνικά ψηφιακά βιβλία.


Με την αποστολή περίπου διακοσίων βιβλίων από συγγραφείς, δημιουργήθηκε η θεματική ενότητα «Βιβλία στα Λογοτεχνικά Επίκαιρα». Το κάθε βιβλίο που παραλαμβάνεται -κι αναρτάται το εξώφυλλό του στην ιστοσελίδα- έχει τελικό προορισμό την Δημοτική βιβλιοθήκη Καλαμαριάς κατά κύριο λόγο αλλά και τη Δημοτική βιβλιοθήκη Αξιουπόλεως στο Νομό Κιλκίς.
[Οι συντελεστές των παραπάνω βιβλιοθηκών, φίλοι συγγραφείς, σας απευθύνουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την ευγενική προσφορά ενίσχυσης και τον εμπλουτισμού των δημόσιων αυτών βιβλιοθηκών με τα έργα σας.]

Στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων, από τα «Λογοτεχνικά Επίκαιρα», με έναρξη το Σεπτέμβριο του 2010, συντάσσεται και διανέμεται κάθε μήνα, μέσω του διαδικτύου, το ψηφιακό οκτασέλιδο περιοδικό «Λογοτεχνικά Σημειώματα». Περίπου 1000 αποδέκτες λαμβάνουν δωρεάν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάθε μήνα, το έργο κι ενός συγγραφέα ανά τεύχος αλλά το κάθε έργο αναρτάται και στην ιστοσελίδα: http://www.ebooks4greeks.gr/ για ελεύθερη on line ανάγνωση και ανάκτηση.

Τέλος, τα Λογοτεχνικά Επίκαιρα σας παρουσιάζουν τους συντελεστές τους που είναι οι δεκάδες φίλοι τους, όσοι στέλνουν καθημερινά στην ιστοσελίδα τα δελτία τύπου, τις ανακοινώσεις, τις αναγγελίες των εκδηλώσεων, τα περιεχόμενα των έντυπων λογοτεχνικών περιοδικών τους και τα ενθαρρυντικά μηνύματα τους.Η προσπάθεια συνεχίζεται…

Πηγή:
Λογοτεχνικά Επίκαιρα

1 σχόλιο:

  1. timh mou na eimai prwth anagnwstria!!!!!!exw parei polles meros se diagwnismous apo ta logotexnika epikaira!!!!xairomai gia to blog sas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή