Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Σοφία Κολοτούρου - "Κουφός είσαι ρε; Δεν ακούς;"Η Σοφία Κολοτούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ειδικεύτηκε στην Κυτταρολογία στα νοσοκομεία Πανεπιστημιακό Ηρακλείου Κρήτης και Άγιος Σάββας Αθηνών.
Εξέδωσε μία συλλογή ποίησης, τα "Αν-επίκαιρα ποιήματα", εκδόσεις Δαρδανός-Τυπωθήτω, 2007 (σειρά Λάλον Ύδωρ), η οποία εντάχθηκε στη μικρή λίστα υποψηφιοτήτων για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω το 2008. Δύο από τα ποιήματα της συλλογής μελοποιήθηκαν, το ένα από τον B. D. Foxmoor των Active Member (στο άλμπουμ: Όταν οι μικρόνοοι hiphoραγούν) και το άλλο από τον Κώστα Παρίσση (στο δίσκο: One For the Road του Δώρου Δημοσθένους).

Από το 2008 διατηρεί στο ίντερνετ το προσωπικό της μπλογκ, με τίτλο: http://kofosi.blogspot.com/, όπου περιγράφει ιστορίες από τη ζωή της, σχετικές με την κώφωση από την οποία πάσχει.

Το Σεπτέμβρη του 2010 εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο: ΚΟΥΦΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ; ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ; από τις εκδόσεις ΚΨΜ. Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα από αυτό το μπλογκ καθώς και ένθετο 16-σέλιδο κόμικ σχεδιασμένο από τον γνωστό σκιτσογράφο Σπύρο Δερβενιώτη.

Συνεργάζεται με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες και έχει δημιουργήσει από τον Απρίλιο του 2009, μαζί με τον Κώστα Κουτσουρέλη, τη διαδικτυακή ανθολογία σύγχρονης ελληνικής ποίησης σε παραδοσιακές μορφές, με τίτλο: Νέοι Ήχοι στο Παμπάλαιο Νερό ( http://pampalaionero.wordpress.com/ ).


Από τη δραστηριότητα της Σοφίας Κολοτούρου στο διαδίκτυο:

* Σοφία Κολοτούρου, Mήνυμα στο μπουκάλι, σε σύνθεση B.D. Foxmoor (Active Member)

* Σοφία Κολοτούρου, Από Δημοσιεύσεις

* Σοφία Κολοτούρου, ο Εραστής Λόρδος Τσάτερλυ


* Συζητώντας με τη Σοφία Κολοτούρου για την ανθολογία "Νέοι ήχοι στο παμπάλαιο νερό"

* "Αν-επίκαιρα Ποιήματα" - Σοφία Κολοτούρου (2007)

* ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΑΡΧΟΣ - ΠΟΙΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΗΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου